האם סיום הגבלות הייצוא האמריקאיות לסין מסמן מפנה ביחסי הסחר?
siteguru
•
5 דק’ קריאה
•
לפני 1 ימים
הסרת המגבלות האמריקאיות על ייצוא תוכנות תכנון שבבים (EDA) לסין, כפי שדווח לאחרונה, עוררה גל של אופטימיות בשוקי ההון והעלתה שאלות מהותיות בנוגע לעתיד יחסי הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם. מהלך זה, שבא לידי ביטוי בעליות שערים חדות במניות חברות התוכנה המובילות בתחום, נתפס כאיתות חיובי ראשון מזה תקופה ארוכה של מתיחות גוברת. ניתוח מעמיק של ההשלכות, הנתונים הכלכליים והמגמות העולמיות, חיוני להבנת התמונה המלאה.
עלייתן של ענקיות התוכנה: סינופסיס, קיידנס וסימנס
ההודעה על הסרת המגבלות הובילה לעלייה משמעותית במניותיהן של חברות מפתח בתעשיית תוכנות ה-EDA. מניות סינופסיס (Synopsys) וקיידנס דיזיין סיסטמס (Cadence Design Systems) זינקו ב-5.9% וב-5.4% בהתאמה במסחר המוקדם בארה”ב, בעוד שחברת סימנס (Siemens) הגרמנית רשמה עלייה של 1.3% במסחר בפרנקפורט. שלוש החברות הללו שולטות יחד ביותר מ-70% משוק ה-EDA הסיני, על פי דיווח של סוכנות הידיעות הממלכתית שינחואה מחודש אפריל האחרון. נתון זה מדגיש את חשיבות הגישה לשוק הסיני עבורן ואת ההשפעה הישירה של המגבלות על שורת הרווח.
תוכנות EDA הן כלי קריטי בתהליך התכנון והפיתוח של שבבים מוליכים למחצה, המשמשים במגוון רחב של מוצרים, החל מסמארטפונים ומחשבים ועד למכוניות וציוד תעשייתי. ההגבלות הקודמות, שהוטלו כחלק ממלחמת הסחר בין ארה”ב לסין, איימו לפגוע באופן משמעותי בהכנסותיהן של חברות אלו. לדוגמה, הערכות צפו כי קיידנס עלולה להפסיד כ-550 מיליון דולר בשנה מהשוק הסיני, המהווים כ-12% ממכירותיה העולמיות, ואילו סינופסיס עמדה בפני הפסד פוטנציאלי של 200-300 מיליון דולר בשנה. הסרת ההגבלות מאפשרת לחברות אלו לשוב ולספק את שירותיהן ללקוחות סיניים, ובכך מקטינה את הסיכון הפיננסי ומייצרת אופק חיובי יותר להכנסות עתידיות.
המהלכים מאחורי הקלעים: הקשר בין EDA לייצוא אתאן
מעבר להסרת המגבלות על תוכנות ה-EDA, משרד המסחר האמריקאי נקט צעד נוסף של דה-אסקלציה בכך שביטל דרישה לרישיונות ייצוא אתאן (Ethane) לסין, דרישה שהוטלה מוקדם יותר השנה. שני צעדים אלו מהווים חלק מסדרה של מהלכים הדדיים של הגבלות סחר שהחלו תחת ממשל הנשיא דונלד טראמפ, והגיעו לשיאן לאחר שסין השעתה את ייצוא מתכות נדירות (Rare Earth Elements) באפריל.
הקשר בין ייצוא תוכנות תכנון שבבים לייצוא אתאן, למרות שנראה מפתיע במבט ראשון, משקף את המורכבות וההדדיות של יחסי הסחר בין המדינות. כל צעד של הגבלה או הקלה מצד אחד, זוכה בדרך כלל לתגובה מהצד השני. המהלכים האחרונים מצד ארה”ב עשויים לרמז על שינוי גישה אסטרטגי, שעיקרו הרצון להפחית את המתיחות הכלכלית ולפתוח ערוצי דיאלוג מחודשים, במקום להעמיק את ספירלת ההסלמה.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.