שוקי ההון 2025: זהב וביטקוין בראש – שנת שיא לשני נכסי החסות הבולטים בעולם
siteguru
•
6 דק’ קריאה
•
לפני 16 שעה
נקודת מפנה היסטורית – הזהב והביטקוין בשיא של כל הזמנים
שנת 2025 מספקת לשווקים העולמיים דרמה של ממש, כאשר שני נכסי החסות – הזהב (GLD) והביטקוין (BTC) – מתחרים ראש בראש על תואר הנכס בעל התשואה הגבוהה ביותר מתחילת השנה. נתוני הביצועים שנאספו עד 11 ביולי מצביעים על עלייה של כ-28% בזהב ו-26% בביטקוין, כאשר כל שאר הקטגוריות המשמעותיות מפגרות מאחור. זו הפעם הראשונה מאז תחילת המדידה שלא רק שביטקוין או זהב מובילים בנפרד, אלא ששני הנכסים חולקים את המקומות הראשונים – תופעה שלא נראתה באף שנה קלנדרית קודמת. השאלה המרכזית היא מה עומד מאחורי הביצועים החריגים של שני הנכסים, ומהי המשמעות האסטרטגית עבור משקיעים פרטיים ומוסדיים.
המספרים, המגמות והסטטיסטיקה של 2025
הנתונים, כפי שמוצגים בדוח של Charlie Bilello באמצעות YCharts, חושפים תמונה מעניינת מאוד לשנת 2025. זהב (GLD) מציג תשואה של 27.7% מתחילת השנה, בעוד ביטקוין (BTC) מציג תשואה של 25.9%. על פי טבלת התשואות מאז 2011, מדובר באחת השנים החריגות שבהן נכס מסורתי (זהב) ונכס דיגיטלי ספקולטיבי (ביטקוין) חולקים את המקומות הגבוהים ביותר בתשואות.
מעיון רטרוספקטיבי, הביטקוין בדרך כלל עמד לבדו בראש הדירוג בשנים רבות, במיוחד בעשור האחרון שבו השיג תשואות של מאות ואף אלפי אחוזים (למשל, ב-2013, 2017, 2020 ו-2021). לעומת זאת, זהב נחשב בדרך כלל לנכס הגנתי, שזינק בעיקר בתקופות של חוסר יציבות, אך נדיר מאוד שהוא מוביל את השוק בתקופות של שגשוג כללי או עליות חזקות במניות.
יתרה מכך, הנתונים מצביעים על כך ש-95% מהנכסים שנבדקו השנה הציגו תשואה חיובית – אחוז מרשים המשקף גאות רחבה, אך מעלה שאלות בנוגע לאיתנות הגאות והאם מדובר בראלי “נבחרים” או גל שמקיף את כלל השוק.
הדינמיקה של הזהב: מפת האי-ודאות, אינפלציה וגיאופוליטיקה
העלייה החדה במחיר הזהב ב-2025 מגיעה על רקע שילוב של מספר מגמות מאקרו: אי-ודאות פוליטית מתמשכת בארה”ב ואירופה, משבר אמון בשווקי האג”ח והמט”ח, חשש מהתמשכות האינפלציה, וכן מעבר מהיר של משקיעים סולידיים לחיפוש הגנות פיננסיות מחוץ לשוקי המניות.
הפד (הבנק המרכזי האמריקאי) המשיך ב-2025 במדיניות ריבית נוקשה יחסית, אך האינפלציה עדיין גבוהה מהרצוי והתחזית הכלכלית נותרת לא יציבה. לצד זאת, המתיחות הגיאופוליטית בין ארה”ב, סין ורוסיה – ובמיוחד משברים ממוקדים באזורי אספקת אנרגיה – דחפה משקיעים למקלטים מסורתיים, ובראשם הזהב.
המשמעות: ההיצע מוגבל, הביקוש גובר, וזהב הופך שוב לנכס פופולרי בקרב קרנות פנסיה, משקיעים מוסדיים ואף בנקים מרכזיים שמחזקים את יתרות הזהב.
הדינמיקה של הביטקוין: רגולציה, חדירת המוסדיים ופוטנציאל כ”זהב דיגיטלי”
במקביל, הביטקוין נהנה השנה מתנופה מחודשת בזכות שילוב בין הכרה רגולטורית גוברת, הנפקות של קרנות סל (ETF) גדולות בארה”ב, וכניסת משקיעים מוסדיים לשוק הקריפטו. הבנקים הגדולים, יחד עם גופי השקעה בינלאומיים, החלו לראות בביטקוין חלופה חלקית לזהב, בפרט בתיקי השקעות לטווח ארוך.
התפיסה של ביטקוין כ”זהב דיגיטלי” מתחזקת לאור מגבלות ההיצע (21 מיליון מטבעות לכל היותר), חוסר תלות במוסדות מרכזיים, ונזילות גבוהה יחסית. אף על פי התנודתיות, 2025 נרשמה עד כה כשנה של יציבות יחסית במטבע – דבר שעודד משקיעים “סולידיים” לא פחות מהמשקיעים הוותיקים והספקולנטים.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.