ביטקוין חוזר ל־100,000 דולר – ועשוי לפרוץ שיאים חדשים ברבעון זה
siteguru
•
6 דק’ קריאה
•
לפני 4 שעה
ביטקוין חוזר ל־100,000 דולר – ועשוי לפרוץ שיאים חדשים ברבעון זה
המטבע הדיגיטלי הבולט בעולם עומד בפתחו של ראלי חדש, כשהוא מתקרב לרמת השווי הפסיכולוגית של 100 אלף דולר. מומחים מצביעים על שילוב של ביקושים מוסדיים, תנאים מאקרו־כלכליים תומכים ותחזיות שוריות במיוחד, שמסמנים אפשרות לפריצה כלפי מעלה כבר במהלך הרבעון השני של 2025.
משקיעים מוסדיים מובילים את הגל: 5.3 מיליארד דולר זרמו ל־ETFs מבוססי ביטקוין
במהלך שלושת השבועות האחרונים בלבד, נכנסו למוצרים הפיננסיים מבוססי ביטקוין – ובראשם קרנות הסל – סכום מצטבר של 5.3 מיליארד דולר. מדובר בהיקף זרימה חריג שמרמז על התעוררות משמעותית מצד משקיעים מוסדיים, לאור האמון המחודש בנכס הדיגיטלי כמקור תשואה אלטרנטיבי. מדובר בשינוי מגמה מהותי לעומת הרבעונים הקודמים, שבהם נרשמה יציבות מדודה בלבד.
MicroStrategy, שווייץ ואבו דאבי – השמות הגדולים מצביעים ביטקוין
Strategy (לשעבר MicroStrategy) ממשיכה לחזק את תיק הביטקוין שלה, תוך הרחבת רכישות חודשיות על רקע גידול בשווי השוק של המטבע. אליה מצטרף הבנק הלאומי של שווייץ, אשר רכש לאחרונה מניות בקרן האמריקאית – מהלך שנתפס כהבעת אמון משמעותית מצד גוף סולידי. במקביל, גם קרן ההשקעות של אבו דאבי ונכסים מוסדיים נוספים מהאזור מדווחים על הגדלת חשיפה. צירוף זה של שחקנים ממשלתיים, מוסדיים וחברות טכנולוגיה מציב את הביטקוין שוב בליבת השיח הפיננסי הגלובלי.
Standard Chartered חוזה יעד של $120K – והמסחר מגיב בהתאם
בית ההשקעות הבריטי סטנדרד צ’רטרד שחרר תחזית מהדהדת שלפיה הביטקוין עשוי להגיע לרמה של 120 אלף דולר עד תום הרבעון הנוכחי. התחזית נובעת משילוב בין היצע מוגבל, המשך תמריצים כלכליים בארה״ב ותחושת “FOMO” (פחד מהחמצה) ההולכת ומתפשטת בקרב משקיעים פרטיים. בשלב זה, שער הביטקוין נסחר סביב 99,379 דולר – עלייה של 2.7% ביום אחד בלבד – לאחר שנגע השבוע בשיא של שלושה חודשים ברמה של 99,874 דולר.
ההקשר המאקרו־כלכלי: אינפלציה, ריבית וקריפטו כמקלט פיננסי
הרקע הכלכלי הכולל מוסיף דלק למגמת העלייה: חוסר הוודאות סביב המדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב, אינפלציה מתמשכת בארה”ב ואירופה, והתחזקות הדולר – כל אלו משמשים כטריגר למשקיעים לחפש אלטרנטיבות גידור. ביטקוין, בעל מאפייני “נדירות דיגיטלית”, נתפס כאנטיתזה למדיניות הכספית המרחיבה שמוביל המערב כבר למעלה מעשור. הדינמיקה הזו מחזקת את מעמדו כנכס שניתן להחזיק לאורך זמן מבלי להישחק ריאלית.
אבל לא הכול ורוד: רגולציה וסיכון טכנולוגי עדיין ברקע
למרות האופטימיות, המשקיעים נדרשים להפעיל זהירות נבונה. גופים רגולטוריים בארה”ב ובאירופה ממשיכים לבחון אפשרות להקשחת הפיקוח על פעילות זירות מסחר במטבעות קריפטוגרפיים. יתרה מכך, כל תקלה טכנולוגית – כמו מתקפות סייבר או פגיעות בקוד התשתיתי של הביטקוין – עלולה להביא לתנודתיות חריגה ולהורדת אמון מצד שוק ההון. השוק מתמחר כיום את הסיכונים, אך כל אירוע בלתי צפוי עשוי לשנות את המגמה במהירות.
שורת הסיכום: ביטקוין קרוב לרף פסיכולוגי – ומה הלאה?
אם המטבע יצליח לפרוץ את רמת 100,000 הדולר ולבסס עצמו מעליה, הדבר יהווה רגע היסטורי בשוק הקריפטו ויפתח פתח לרמות חדשות של פעילות, גם מצד משקיעים מוסדיים שלא נטו לחשיפה עד כה. לעומת זאת, אם ייתקל בהתנגדות טכנית או תגובה רגולטורית חריפה, ייתכן ונראה תיקון זמני. כך או כך, הנרטיב משתנה – וביטקוין חוזר למרכז הזירה הפיננסית העולמית, עם פוטנציאל לא רק כטכנולוגיה אלא כנכס לגיטימי בעל פרופיל סיכון־תשואה מוגדר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.