העולם לומד להכיר מציאות חדשה ולא מוכרת בעקבות משבר הקורונה

רוחות של שינוים

“הדמיון לוקח עיפרון וכותב את המציאות מחדש, ואנחנו ממשיכים לחכות לשגרה כמו נוסע בתחת רכבת”

האנושות אוהבת מציאות פשוטה, אנחנו בני האדם אוהבים את השגרה המשעממת, לפעמים, נדמה שחסר לנו מעט דמיון לתמונה הכוללת. ואז, ללא כל טקסיות  וללא כל הכנה מוקדמת מגיע הדמיון. הוא לוקח עפרון ובצורה יוצאת דופן הוא כותב את המציאות מחדש, בדיוק כמו שהוא רוצה. ואנחנו, ממשיכים לחכות לשגרה כמו נוסע בתחנת רכבת. כל רכבת יכולה להיות הזדמנות כאשר יודעים לבחור את הרכבת הנכונה, בזמן הנכון ולכיוון הנכון. משברים באים והולכים והם יוצרים תשתית חדשה ומלאה הזדמנויות לדורות הבאים.
משבר הקורונה תפס את העולם לא מוכן, משברים תמיד באים בזמן הלא נכון והלוואות רבות ללא כיסוי עלולות לגרום לחברות ומדינות רבות למצוא את עצמן בפשיטת רגל בטווח הנראה לעין. עבור חלק מהעסקים מגדל הקלפים הולך לקרוס, ועבור אחרים זה הזמן להתחיל לבנות משהו חדש. המגזר העסקי הופך לזירה של ציידים וניצודים. עננה גדולה של חוסר ודאות עוטפת את העולם מצד לצד, כל מדינה מנסה לקחת צעד אחד קדימה כדי להוביל את הכלכלה של עצמה לחוף מבטחים ביום שאחרי הקורונה.

מלחמת הסחר כבר כאן, באיזה צד אתם?

“ארה”ב תנסה לשמור על התואר והיוקרה העולמית שלה בזמן שסין והודו ממתינות לנפילתה ולהזדמנות הראשונה לעקוף אותם ככלכלות הגדולות והמשפיעות בעולם”

ארצות הברית, המעצמה הגדולה ביותר החלה את השנה הנוכחית עם אקדחים שלופים כלפי מזרח, הממשל תכנן  סבב נוסף במלחמת הסחר, סבב שהיה אמור לדברי הנשיא להחזיר לאמריקה את גדולתה. בפועל, ארצות הברית נלחמת ברחובות שאיבדו שליטה מול המון שאיבד אמון, ארצות הברית נלחמת במגפה שמצליחה לשתק את הכלכלה הגדולה בעולם מחוף לחוף. ואם לא די בכך, הנשיא מנהל מלחמה אישית מול מעצמות הטכנולוגיה מבית שממשיכות להגדיל את כוחן בעוד הוא נחלש.  בחודש נובמבר ארצות הברית תבחר נשיא ובעיקר תבחר דרך, זאת יכולה להיות דרך חדשה או דרך ישנה לצעוד אבל עד אז היציבות היא בעיני המתבונן והשפיות תהפוך למוצר נדיר על מדפי המציאות.

בצדו השני של העולם, סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם שצומחת בקצב של כ-10% לאורך ארבע עשורים. סין, מחכה לרגע שלה להיות הכלכלה הגדולה בעולם, בשונה מארה”ב סין מדינה ממושמעת להפליא ומצליחה להתאושש מהמשבר מהר יותר מכל מדינה אחרת. הממשל בסין מקבל החלטות מהירות ויעלות במדינה שמתנהלת כמו חברה בע”מ. תכנית כלכלית של מאות מיליארדים והשקעה עצומה בחברות טכנולוגיות לטווח הארוך. הסינים, קוראים את המפה העולמית מהר יותר מכל מדינה אחרת, ככל הנראה אנחנו נראה חברות סיניות ותאגידים גדולים שמנסים למצוא מציאות טכנולוגיות במערב, עד אז סין תשלב ידיים ותצפה בהנאה רבה עם חיוך מאוזן לאוזן בדעיכתה של היריבה ממערב, ארצות הברית של אמריקה.

הודו, אחת הכלכלות המעניינות והגדולות בעולם. בשנים האחרונות מחפשת כל דרך אפשרית לבצע את קפיצת המדרגה, לאורך שנים רבות חיזר הממשל ההודי אחר תעשיינים במערב ובמזרח כדי שיגיעו להשקיע בהודו כאלטרנטיבה לסין. תקופה ארוכה קיבלה הודו סירוב להצעות חיזור בעקבות בעיות שחיטות שלטונית ואי יציבות פוליטית. כיום, הודו מאמינה שזאת ההזדמנות שלה, כאשר המערב רואה בסין כאשמה הראשית למשבר הקורונה, הודו היא האלטרנטיבה הטבעית. הממשל מזהה חלון ההזדמנויות ומשקיע מאות מיליארדי דולרים בתעשיית הטכנולוגיה כדי להגיע לקדמת הבמה העולמית וכדי למשוך מחזרים מהמערב אשר מאוכזבים מסין שמנגד לא תשב בחיבוק ידיים, וביבשת אסיה אנחנו עלולים להיות עדים למתיחות חדשה.


כלכלת אירופה איחוד או פירוק, לאן מכאן
?

“כלכלת אירופה קרובה מאי פעם לפירוק, משלם המיסים הגרמני לא מוכן יותר לשלם על היווני והספרדי”

גוש האירו, מעולם החיבור הזה לא היה מוצלח, כאשר משלם המיסים הגרמני העביר כספי סיוע ליוון, כאשר מדינות בגוש דרשו סיוע לפני פשיטת רגל ובמיוחד במשבר הקורונה כאשר כל מדינה דאגה לאזרחיה והתנהלה באופן עצמאי. כיום, מבינים רבים כי גוש האירו הוא כישלון  והדרך חזרה למדינות הלאום קרובה מתמיד. ההשלכות, ככל שמשבר הקורונה יעמיק ויחד עמו משבר כלכלי ארוך וקשה יקראו מדינות האיחוד לפירוק שלא יפתיע אף אחד. לפירוק כזה יהיו השלכות כאשר דרך המשי החדשה תחבר את סין לאירופה ותאפשר למדינה לנצל הזדמנויות כלכליות יוצאות דופן. בנוסף לכך, מדינות אירופה אשר מחפשות השקעות יפתחו את השער הראשי לחברות סיניות והודיות אשר מתחרות על המציאות החדשות אשר יתחננו לחבלי הצלה בחודשים הבאים.

משהו קטן וטוב, בכל חושך יש נקודות אור, חברות הטכנולוגיה הצליחו לתת אור גדול למדינות ולמשקיעים שהאמינו בסקטור לאורך השנים. סקטור הטכנולוגיה הצליח להשאיר מדינות עם הראש מעל המים למרות הסגר שהצליח לשתק מדינות ולפגוע בכלכלה בצורה קשה. דבר אחד ניתן לומר בוודאות על היום שאחרי הקורונה, הטכנולוגיה תכנס ותשפיע על חיינו בטווח הקצר ובטווח הארוך הרבה יותר. כבר היום ניתן לראות מעגלים נוספים של אנשים שצורכים טכנולוגיה בעקבות המשבר, בתי ספר ואוניברסיטאות שמלמדות מרחוק. משפחות אשר עושות קניות אונליין, ראיונות עבודה, פיתוחים ועוד. המשבר דרש מאנשים להשתמש בטכנולוגיה והיא עשויה להיות המפתח המרכזי ליציאה מהמשבר הנוכחי. כבר היום חברות רבות עושות התאמות לעבודה מרחוק שתשפיע באופן מהותי על הכלכלה ותעצב אותה מחדש, פחות שטחי מסחר, פחות שימוש בתחבורה ישאירו עודפים לחברות ולפרטיים ובעיקר יחסכו את אחד המשאבים היקרים ביותר עבור האנושות: הזמן. שיביא עמו יעילות גדולה וצמיחה מחודשת.

מלחמת הסחר, מתיחות בין סין להודו ואפילו נפילת גוש האירו יחזקו את סקטור הטכנולוגיה כאשר תעלה הדרישה למוצרי בידול, סייבר וחדשנות. כל מדינה תחפש לכתוב את המחר ולא להעתיק את האתמול.
במלחמה החדשה לסקטור הטכנולוגיה יש ייצוג הולם ואת זה נראה בעתיד הקרוב.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר. 


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    בוקר כלכלי 21.12.23: וול-סטריט ננעלה בירידות לאחר רצף עליות, במזרח נרשמת מגמה מעורבת, הנפט נחלש, הביטקוין התחזק ביממה האחרונה והבורסה בת”א תנסה לסגור שבוע מסחר חיובי
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 11 חודשים

    בוקר כלכלי 21.12.23: וול-סטריט ננעלה בירידות לאחר רצף עליות, במזרח נרשמת מגמה מעורבת, הנפט נחלש, הביטקוין התחזק ביממה האחרונה והבורסה בת”א תנסה לסגור שבוע מסחר חיובי בוקר כלכלי 21.12.23: וול-סטריט ננעלה בירידות לאחר רצף עליות, במזרח נרשמת מגמה מעורבת, הנפט נחלש, הביטקוין התחזק ביממה האחרונה והבורסה בת”א תנסה לסגור שבוע מסחר חיובי

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.45%. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית:

    • לפני 11 חודשים
    • 6 דק’ קריאה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.45%. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית:

    ?תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים
    • רוני מור
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 11 חודשים

    ?תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים ?תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים

    "פרסומת" כתבה : רנוי מור שושן תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן.

    • לפני 11 חודשים
    • 9 דק’ קריאה

    "פרסומת" כתבה : רנוי מור שושן תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן.

    תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים 2024
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 11 חודשים

    תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים 2024 תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים 2024

    "פרסומת" תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן. איכות הניהול עשויה להשפיע על

    • לפני 11 חודשים
    • 9 דק’ קריאה

    "פרסומת" תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן. איכות הניהול עשויה להשפיע על

    בוקר כלכלי 20.12.23: וול-סטריט בשיא מתחילת השנה, עליות באסיה ובאירופה, הנפט מטפס, המתכות היקרות עולות, הביטקוין נחלש והבורסה בת”א תיפתח הבוקר ותנסה להמשיך ליום שלישי של עליות שערים
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 11 חודשים

    בוקר כלכלי 20.12.23: וול-סטריט בשיא מתחילת השנה, עליות באסיה ובאירופה, הנפט מטפס, המתכות היקרות עולות, הביטקוין נחלש והבורסה בת”א תיפתח הבוקר ותנסה להמשיך ליום שלישי של עליות שערים בוקר כלכלי 20.12.23: וול-סטריט בשיא מתחילת השנה, עליות באסיה ובאירופה, הנפט מטפס, המתכות היקרות עולות, הביטקוין נחלש והבורסה בת”א תיפתח הבוקר ותנסה להמשיך ליום שלישי של עליות שערים

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח בהמשך היום והחוזים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות שערים. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה

    • לפני 11 חודשים
    • 7 דק’ קריאה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח בהמשך היום והחוזים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות שערים. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה