המירוץ לצ’יפים: האם ארה”ב תאפשר לסין לבנות את תשתית הבינה המלאכותית שלה?
siteguru
•
3 דק’ קריאה
•
לפני 15 שעה
בין דיונות המדבר של שינג’יאנג, באזורים מרוחקים כמו מחוז יולי שבמערב סין, מתרחשת יוזמה טכנולוגית חסרת תקדים. לפי דיווח של בלומברג, ממשלת סין ומספר חברות פרטיות מתכננות להקים 39 מרכזי נתונים עתירי אנרגיה, שבהם יותקנו מעל 115,000 שבבי AI מתקדמים של חברת Nvidia. מדובר במהלך אסטרטגי רחב היקף שמטרתו לקדם את תשתיות הבינה המלאכותית של סין – גם תחת מגבלות הייצוא האמריקאיות המחמירות.
המיקוד של סין בהקמת תשתיות דווקא במדבריות הרחוקים אינו מקרי – מדובר באזור שפחות חשוף לביקורת בינלאומית, עם פוטנציאל רחב לאנרגיה ירוקה ותמריצים ממשלתיים. אך יותר מכל, המהלך מציף שאלה אסטרטגית מהותית: האם ארצות הברית באמת מצליחה לבלום את ההתקדמות הסינית, או שהיא מעניקה לה – גם אם בעקיפין – את הכלים לבניית עתיד בינה עצמאי?
תלות בשבבים – גם כשהם אסורים בייצוא
על פי הערכות רשמיות של גורמים בממשל ביידן, סין מחזיקה כיום בכ־25,000 שבבים אסורים מדגם H100 ו־H200, למרות איסורי הייצוא הברורים של משרד המסחר האמריקאי. Nvidia אמנם מכחישה כל מעורבות ישירה בטענות להברחות, אך במשרד המסחר מזהירים כי הברחות בקנה מידה נרחב כבר מתרחשות בפועל – דרך מדינות צד שלישי, חברות־קש ומתווכים גלובליים.
נכון לעכשיו, החברה DeepSeek והגופים המעורבים בפרויקט שואפים להפעיל מודלים שיתחרו באלה של OpenAI, Anthropic ו־Google, אך ללא נגישות לשבבים מתקדמים – מדובר באתגר משמעותי. אתגר שסין נחושה להתגבר עליו בכל דרך אפשרית.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.