רקע
בשנים האחרונות, עולם ההשקעות התרגל למלחמת סחר קשוחה בין סין לארצות הברית, מלחמה בין השקפת עולם אחת להשקפת עולם אחרת, מלחמה בין מזרח למערב על הרצון לשלוט בעולם. בעוד ממלכת הנשרים של ארצות הברית עושה כל שביכולתה לשמור על מעמדה כמעצמת על יחידה ולגרום נזק לממלכת הדרקונים של סין. רבים מבינים שקיים מאזן אימה, רבים מבינים שזאת מלחמה כלכלית, אבל רבים מבינים שבצד עומדת ממלכה חדשה, ממלכת הפילים של הודו אשר לוטשת עיניים וחולמת להפוך למעצמת העל הבאה. להודו, קיימים יתרונות וחסרונות, לכלכלת הודו קיים פוטנציאל גדול שיכול להוביל אותה לפסגה במידה והנהגת המדינה תבחר להתנהל עם ראייה נכונה לטווח ארוך ועם מחשבה על הדורות הבאים ועם מיגור השחיתות השלטונית.
סדר עולמי חדש, הודו?
כיום, הכלכלה הגדולה ביותר בעולם היא הכלכלה של ארצות הברית, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם היא הכלכלה של סין. הכלכלה ההודית נכון לרגע זה היא הכלכלה השישית בגודלה בעולם אבל בעלת פוטנציאל ענק, מדוע?
1 ) דמוגרפיה – מיד אחרי סין הודו היא המדינה בעלת האוכלוסייה הגדולה ביותר בעולם, אוכלוסיית המדינה כרגע היא כ-1.3 מיליארד בני אדם. במדינה קיימת צפיפות גדולה, 450 נפשות לקמ”ר, דבר שהופך את סקטור הקמעונאות לאחד הסקטורים המעניינים במדינה לטווח הבינוני ולטווח הארוך. ככל שכלכלת המדינה תתפתח וכסף והשקעות מבחוץ יזרמו, אנחנו נראה שיפור משמעותי באיכות החיים ובהרגלי הצריכה של ההודים. כמו כן, למדינה יש שטח עצום, שטח המדינה הוא השביעי בגודלו בעולם כאשר 61% מוגדר כשטח חקלאי, כמעט רבע מהמדינה מכוסה ביערות. אתם שואלים כמה אפשר לפתח? הרבה מאד.
2 ) פיננסים והשקעות – עולם ההשקעות בהודו נחשב למפותח מאד, הבורסה BSE נחשבת לגדולה ביותר באסיה ולשנייה בגודלה בעולם על פי מספר העסקאות המבוצעות בניירות ערך. בבורסה אחרת בהודו, NSE רשומות למעלה מ-7000 חברות, בזכות רפורמות חדשות (ליברליזציה), בזכות משקיעים וכספים שמגיעים מחוץ להודו ובזכות פתרונות מימון ואשראי לעסקים מגזר הפיננסים נותן רוח גבית לסקטורים רבים במדינה ויכול לאפשר צמיחה גדולה בטווח הארוך.
3 ) צמיחה כלכלית – מהיכן מגיעה הצמיחה הכלכלית של הודו? על פי הערכות כלכלת המדינה צפויה לצמוח בכ-7.2%, בזכות השקעות רבות שמגיעות מהמערב, סקטורים רבים במדינה זוכים לפריחה ושגשוג כלכלי. סקטור החקלאות שצמח בכ-4%, סקטור התעשייה שצמח בכ-8.3%, סקטור הבנייה והשירותים צמח בכ-9.4% וסקטור הפיננסים אשר צמח בכ-6.8%.
4 ) מלחמה בשוק השחור – ב-2016 הממשל החליט להילחם בתופעת הכסף השחור וביצע החלפה של שטרות רבים, המטרה הראשית הייתה מיגור תופעת “הכסף השחור”, מיגור תופעות לא חוקיות כמו סחר בבני אדם וטרור. כמו כן, מלחמה ישירה כדי לסייע לסקטור הפיננסים ולממשל לצמוח, היקף העלמות מס בהודו היה משמעותי ועסקאות פיננסיות גדולות היו מבוצעות מתחת לרדאר ועיניהם של השלטונות. בתחילה ההחלטה זכתה לתגובות פושרות ואפילו ביקורות על הפגיעה בטווח הקצר בתוצר המקומי, אך עד מהרה ניתן היה לראות את ההשפעה הגדולה של המהלך. פעולה נועזת של השלטונות הצליחה לעודד מסחר פיננסי בריא ותקין ומעקב אחר מעלימי מס ובזכות מערכות טכנולוגיות דיגיטליות. בנוסף לכך, פעולה זו הצליחה לעודד משקיעים מחוץ למדינה לבוא ולבצע השקעות בעקבות הסדר החדש בעולם הפיננסים במדינה.
5 ) המפתח להצלחת הודו והשקת יוזמת make in india – אפשר לומר שכ-4 עד 5 תחומים יכולים להפוך את הודו למעצמת על בטווח הארוך. הממשל בהודו מבין את העניינים ומשקיע כספים רבים בסקטור הבנייה, בסקטור הפיננסים, בסקטור הטכנולוגיה, בסקטור הבריאות ובסקטור התחבורה. ההודים למדו דבר או שניים מהשכנה במזרח, סין. הם לומדים לייצר בתוך המדינה מוצרים מורכבים יותר ומוצרים מורכבים פחות. מדוע הסקטורים האלה הם מנועי הצמיחה החשובים של כלכלת הודו? כאשר מיליונים בהודו יעברו תהליך דומה לתהליך בסין, כאשר מיליונים יעברו מהכפר אל העיר ויתחילו לצרוך כלכלה מודרנית העולם יתחיל לזוז בקצב מהיר יותר. תעשיית האינטרנט בהודו נחשבת לתעשייה השנייה בגודלה בעולם ולאחת הצומחות ביותר. הודו כבר היום נחשבת למדינה טכנולוגית חשובה מאד, היא נחשבת למרכז חשוב ומהגדולים ביותר בעולם. תעשיית הרכב בהודו נחשבת לגדולה ומשמעותית עוד לפני המהפכה הגדולה, כיום, צופים שגידול ושיפור באיכות החיים יביאו לצמיחה של כ-15% בתעשיית הרכב במדינה, היקף שוק הרכב מוערך בכ-250 מיליארד דולר. על פי מומחים רבים, שוק הרכב בהודו יהיה השלישי בגודלו בעולם תוך חמש שנים בלבד.
6 ) היצוא של הודו – הודו כיום היא יצואנית גדולה ומשמעותית בכלכלה העולמית, כ-15.7% מהיצוא של הודו הוא לארצות הברית, 9.3% לאיחוד האמירויות, כ-4.8% להונג קונג, כ-4.4% לסין וכ-3.4% לסינגפור. חשוב לומר כי היצוא לסין צמח באופן חסר תקדים אך יהיה מעניין לראות כיצד הסינים יגיבו לצמיחה של ההודים והאם שיתוף הפעולה בין המדינות ימשיך. לאחרונה, הסכם חדש שנחתם בין 15 מדינות אסייתיות כמו סין, יפן, סינגפור או כמו אוסטרליה ועוד. מדובר בהסכם סחר חדש וחשוב שהוא כ-30% מהתמ”ג העולמי, בהמשך למתיחות היחסים עם סין אתם שואלים מי נשארה מחוץ להסכם הסחר החדש? הודו.
7 ) התחלת המהפכה – רבים מסתכלים על הודו ומשווים אותה לסין של שנת 1978, תחת שלטון דנג. חשוב לציין, נקודת הפתיחה של הודו טובה יותר, אחוז המהנדסים הגבוה בעולם, ההודים דוברים אנגלית ברמת שפת אם, דבר שמשמש שער כניסה למדינות מערביות רבות. כמו כן, ההודים היו חשופים שנים רבות לתרבות המערב והושפעו ממנה רבות דבר שהופך את התקשורת למדינות המערב פשוטה יותר.
8 ) שלום הודו ולהתראות סין – עדיין לא ברור כיצד העולם יראה ביום שאחרי הקורונה, האם מדינות רבות בעולם יפנו את הכעס שלהם על סין ועל התנהלותה במשבר הקורונה. חברות רבות ותאגידים גדולים הודיעו שהם יעתיקו חלק מהפעילות כחלק מפיזור סיכונים לאזורים אחרים, אחד האזורים המדוברים היא הודו שפותחת את ידיה למשקיעים ולהשקעות חדשות.
הסוד ההודי והקלף הטכנולוגי
כיום, הודו מדורגת כיעד השלישי האטרקטיבי בעולם להשקעות בתחום הטכנולוגיה. הממשל ההודי משקיע כספים רבים בתחום כדי לצמצם פערים ממדינות מובילות בעולם וכדי לבנות תעשייה חדשה. ההודים מבינים שתחום המדע והטכנולוגיה הם מרכיב חשוב ומרכזי לצמיחת הכלכלה הכלכלה. עד כמה ההודים משקיעים בתחום זה? כיום, הודו נחשבת לאחת מחמש המדינות המובילות בעולם לחקר החלל. ניתן לראות כי בעתיד הודו עשויה לקחת תפקיד חשוב בתחום שיגור הלוויינים והחלל עם מדינות אחרות ובאמצעות שיתופי פעולה. לאחרונה, הממשל בהודו הודיע על היקף השקעות של מאות מיליארדי דולרים כדי למשוך משקיעים באמצעות הטבות, כדי לעודד השקעות בתוך המדינה וכדי לפתח את סקטור הטכנולוגיה בצורה משמעותית, ובעיקר להתחרות בסין על האפשרות שיום אחד הודו תהפוך להיות מעצמת על בפני עצמה.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות ואין האמור בו מהווה ייעוץ ו/או המלצה להשקיע בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שנים
בוקר כלכלי 21.12.23: וול-סטריט ננעלה בירידות לאחר רצף עליות, במזרח נרשמת מגמה מעורבת, הנפט נחלש, הביטקוין התחזק ביממה האחרונה והבורסה בת”א תנסה לסגור שבוע מסחר חיובי
ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.45%. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית:
- לפני 1 שנים
- •
- 6 דק’ קריאה
ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.45%. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית:
- רוני מור
- •
- 10 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שנים
?תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים
"פרסומת" כתבה : רנוי מור שושן תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן.
- לפני 1 שנים
- •
- 10 דק’ קריאה
"פרסומת" כתבה : רנוי מור שושן תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן.
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שנים
תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים 2024
"פרסומת" תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן. איכות הניהול עשויה להשפיע על
- לפני 1 שנים
- •
- 9 דק’ קריאה
"פרסומת" תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן. איכות הניהול עשויה להשפיע על
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שנים
בוקר כלכלי 20.12.23: וול-סטריט בשיא מתחילת השנה, עליות באסיה ובאירופה, הנפט מטפס, המתכות היקרות עולות, הביטקוין נחלש והבורסה בת”א תיפתח הבוקר ותנסה להמשיך ליום שלישי של עליות שערים
ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח בהמשך היום והחוזים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות שערים. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה
- לפני 1 שנים
- •
- 7 דק’ קריאה
ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח בהמשך היום והחוזים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות שערים. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה