שתי חברות שבבים סיניות מתכננות הנפקות בשווי 1.7 מיליארד דולר: הימור על מגבלות הייצוא האמריקאיות.
siteguru
•
5 דק’ קריאה
•
לפני 18 שעה
שתי חברות סטארט-אפ סיניות בתחום שבבי הבינה המלאכותית (AI), מור ת’רדס (Moore Threads) ו-מטא-אקס (MetaX), מבקשות לגייס סכום כולל של 12 מיליארד יואן (כ-1.65 מיליארד דולר) בהנפקות ראשוניות לציבור (IPOs). החברות מקוות שמגבלות הייצוא האמריקאיות על מכירת שבבים מתקדמים לסין יזניקו את הביקוש המקומי למוצריהן, כך עולה מתיקי ההנפקה שהגישו. מור ת’רדס, שבסיסה בבייג’ינג, מתכננת לגייס 8 מיליארד יואן, בעוד שמטא-אקס, שבסיסה בשנחאי, מבקשת לגייס 3.9 מיליארד יואן. שתי החברות מתכוונות להירשם למסחר בבורסת STAR בשנחאי, לוח המסחר הממוקד בטכנולוגיה של הבורסה בשנחאי.
תוכניות הגיוס הללו מדגישות את המאמצים הגוברים של יצרניות שבבים סיניות לנצל את הדחיפה של בייג’ינג לפיתוח “אלופות לאומיות” בתחום יחידות העיבוד הגרפיות (GPUs), שהן קריטיות לפיתוח בינה מלאכותית. סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה בשבוע שעבר כי ביירן טכנולוגיה (Biren Technology), יצרנית שבבי AI סינית נוספת, גייסה כ-1.5 מיליארד יואן במימון חדש ומתכוננת להנפקה בהונג קונג. פיתוח “אלופות שבבים” מקומיות הפך לדחוף במיוחד עבור בייג’ינג, ככל שארה”ב מהדקת את הגבלות הייצוא. הכללים האחרונים, שאושרו באפריל, אוסרים על משלוח שבבי H20 של אנבידיה, אחד השבבים הפופולריים ביותר שלה, לסין. ארה”ב גם הטילה הגבלות מאז השנה שעברה המונעות ממפתחי שבבי AI סיניים גישה למפעלי ייצור שבבים (Foundries) גלובליים מתקדמים כמו טייוואן סמיקונדקטור מנופקטורינג (TSMC) לצורך ייצור מוליכים למחצה חדשניים.
מור ת’רדס ומטא-אקס כאחת ציטטו את הסנקציות האמריקאיות כסיכון מרכזי להתפתחותן, אך גם הדגישו כי המגבלות עשויות ליצור הזדמנויות שוק משמעותיות עבורן. “ההגבלות האמריקאיות על ייצוא GPUs מתקדמים לסין מניעות חברות סיניות להאיץ תהליכי החלפה מקומיים”, הצהירה מור ת’רדס. החברה נוספה לרשימת הישויות המוגבלות של ארה”ב בסוף 2023, והיא נאסרה מלבצע שיתופי פעולה עם TSMC, דבר שמאלץ אותה להסתמך על יכולות ייצור מקומיות. מטא-אקס ציינה כי “לחצים גיאופוליטיים מאלצים לקוחות מקומיים רלוונטיים להשתמש במוצרי GPU מתוצרת מקומית, מה שיסייע ליצרניות GPU מקומיות לבסס קשרים הדוקים יותר עם לקוחות וספקים מקומיים”.
שתי החברות מפתחות GPUs שנועדו להתחרות במוצרי אנבידיה, והן דיווחו על הפסדים תלולים בשלוש השנים האחרונות. הפסדים אלה יוחסו בעיקר להוצאות מחקר ופיתוח כבדות הנדרשות לפיתוח טכנולוגיות מתקדמות. מור ת’רדס רשמה הכנסות של 438 מיליון יואן ב-2024, אך רשמה הפסד של 1.49 מיליארד יואן, בנוסף להפסדים של 1.67 מיליארד יואן ב-2023 ו-1.84 מיליארד יואן ב-2022. מטא-אקס דיווחה על הכנסות של 743 מיליון יואן ב-2024 אל מול הפסד של 1.4 מיליארד יואן, לאחר הפסדים של 871 מיליון יואן ב-2023 ו-777 מיליון יואן ב-2022. היכולת שלהן לגייס הון משמעותי באמצעות הנפקות הופכת קריטית להמשך פעילות המו”פ ולמעבר לייצור בקנה מידה רחב יותר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.