רקע כללי ורגולציה
ב-16 ביולי 2025 פרסמה Goldman Sachs את תוצאותיה לרבעון השני (Q2), המדגישות קפיצה של 22% ברווח הנקי, שהגיע ל־3.7 מיליארד דולר (10.91 דולר למניה), לעומת 3.04 מיליארד דולר (8.62 דולר למניה) ברבעון המקביל בשנה הקודמת. תוצאה זו חיזקה את הביצועים לאחר הצלחה ברבעון הראשון ובמהלך שנה סוערת בשווקים, ומציגה חוסן גם מול תנודתיות עולמית.
Goldman Sachs היא אחת מחברות הבנקאות וההשקעות הגדולות בעולם, שנוסדה בשנת 1869 ומרכזה בניו יורק. החברה פועלת במגוון תחומים פיננסיים, בהם מסחר, בנקאות השקעות, ייעוץ אסטרטגי, ניהול נכסים ושירותים ללקוחות מוסדיים ופרטיים. עם מוניטין של מצוינות, גמישות ניהולית ויכולת להוביל שווקים גלובליים, Goldman ממשיכה למצב עצמה כשחקן מרכזי בזירה הפיננסית הבינלאומית.
כחלק מהאסטרטגיה להחזרת ערך לבעלי המניות, החברה מחלקת דיבידנדים באופן עקבי. בעקבות תוצאות הרבעון המוצלחות ומעבר חלק במבחן הלחץ של הפדרל ריזרב, הודיעה Goldman על העלאת הדיבידנד הרבעוני בדולר נוסף למניה – איתות נוסף לחוסן פיננסי ולביטחון בהמשך הדרך.
לדברי החברה, מרבית הווריאציה החיובית נבעה מגידול משמעותי במסחר במניות, אך גם תחום ייעוץ ותשורות איגרות החוב הוסיף תרומה מרשימה. עם זאת, ניכרת האטה קלה בתחום ניהול נכסים ועושר.
מסחר במניות: מנוע צמיחה מרכזי
המשרד הבנקאי דיווח על הכנסות שיא של 4.3 מיליארד דולר ממסחר במניות, גידול של 36% לעומת השנה הקודמת. התנודתיות בשווקים, שנגרמה בעיקר בשל שינויים במדיניות הסחר של ארצות הברית, הייתה מנוע מרכזי לפעילות מסחר פעילה וגדלה.
במקביל, תחום סחורות, מט”ח ואגרות חוב (Fixed Income, Currencies & Commodities) רשמו גידול של כ־9%, עם הכנסות של כ־3.47 מיליארד דולר. התפתחות זו מראה על גיוון מוצלח של הפעילות בעסקי המסחר, כשהבנק נהנה מעמדה חזקה בתנאים משתנים.
ייעוץ ובנקאות השקעות – תמיכה משמעותית
הכנסות מבנקאות השקעות וייעוץ עלו ב־26% לרמה של 2.19 מיליארד דולר. למרות צניחה קלה בהנפקות אג”ח, פעילות הייעוץ זינקה, מה שמעיד על ביקוש גובר לשירותים אלו בשוק משתנה.
בנקאות השקעות מספקת הכנסות קבועות ובדרך כלל פועלת כתמיכה בעיקר לתנודות בשווקים. הגידול בעיקר דרשני בתחום הייעוץ מחזק את תחושת החוסן התפעולי של הבנק.
ניהול נכסים ועושר – ירידה קלה אף שהיציבות נשמרת
הכנסות ממטה נכסים ועושר הסתכמו בכ־3.78 מיליארד דולר, ירידה של כ־3% לעומת הרבעון המקביל. הסיבה העיקרית היא חולשה בשוקי ההון והאג”ח. תחום זה אמנם מספק הכנסות יציבות יותר מאשר מסחר, אך הראה רגישות לתנודתיות בשווקי ההון.
על אף הירידה, Goldman עדיין מצויה בעמדה טובה עם נתח שוק משמעותי בפעילות ניהול נכסים, אך נדרש שיפור כדי להחזיר את תחום פעילות זה לצמיחה.
פרישות והגנות – היערכות למצב לא ודאי
הבנק הגדיל את גיבוי הפיצויים לאובדן אשראי (credit loss provisions) ל־384 מיליון דולר, לעומת 282 מיליון דולר ברבעון המקביל. הגידול נובע בעיקר מחשיפה לאשראי כרטיסים, המתאפיין ברמות סיכון גבוהות יותר.
הפרישות הגבוהות משקפות גישה שמרנית כלפי סיכוני אשראי ופוטנציאל להפסדים עתידיים. צעד זה ניתן לפרש כהיערכות מוקדמת של Goldman לסביבה מאתגרת בזמן משברים כלכליים או ריבוי הלוואות פוגעניות.
מבחן הלחץ של הפדרל ריזרב – אישור והעלאת דיבידנדים
Goldman עברה בהצלחה את מבחן הלחץ של הפדרל ריזרב, מה שיאפשר לה להעלות ב־1 דולר את הדיבידנד למניה החל מהרבעון הבא. זוהי הוכחה ליציבות פיננסית וליכולת צמיחה גם בתנאי לחץ.
הממשל האמריקאי מעריך את עמידותה של Goldman והתוצאה משפרת את תשואת החזרים למשקיעים בעתיד הקרוב.
תגובת השוק – יציבות ותשואה עולה
לאחר הפרסום ועם תחילת המסחר בבורסה, מניית Goldman עלתה בכ־0.4%. לאורך השנה, העלייה למניה עומדת על כ־23%, מה שהציב אותה כאחת מחמשת הביצועים הטובים בתחום הבנקאות במדד S&P 500.
יחד עם זאת, החלטת הדירקטוריון להעניק למנכ”ל David Solomon בונוס מניות של 80 מיליון דולר למשך חמש שנים עוררה ביקורת של גופים כמו ISS ו־Glass Lewis. למרות זאת, האישור הכללי של חבילת הפיצויים הושג באסיפה השנתית.
אסטרטגיה עסקית והזדמנויות קדימה
Goldman שומרת על אסטרטגיה ברורה של צמיחה מבוקרת בשני תחומים עיקריים: Global Banking & Markets ו־Asset & Wealth Management. הניהול מתמקד בשיפור קווי הפעילות הקיימים לצד פיתוח מוצרים ושירותים חדשים.
הבנק שם דגש על יצירת ערך ארוך טווח עבור בעלי המניות, חיזוק תרבות פנים של מצוינות ושקיפות, ומיצובו כבית של אנשי השקעות וכספים טאלנטיים מסביב לעולם.
השילוב של שיפור ברווחיות ממסחר והעברת משאבים להתייעלות מאפשר ל-Goldman לחזק את רמת החוסן הפיננסי שלה ולהתמודד בהצלחה עם תנאי שוק משתנים.
סיכום
תוצאות רבעון שני של 2025 מגלמות תמונת מצב חיובית עבור Goldman Sachs: רווחיות קפצה, תחום המסחר הוא מנוע עיקרי, פעילות הבנקאות מתחזקת – והחברה מטפחת עמידות פיננסית מול סיכוני אשראי. הצלחה במבחן הלחץ של הפדרל ריזרב ויכולת להגדיל דיבידנדים תורמות לאמון המשקיעים ולתשואות מוצקות.
עם זאת, ירידת הכנסות בתחומי ניהול נכסים, ותגובות ביקורתיות לחבילת התגמולים של ההנהלה, מזכירים שהחברה עדיין מתמודדת עם לחצים פנימיים וחיצוניים אחרים. בסך הכול, Goldman ממשיכה במגמת צמיחה ועמידה מול אתגרים, תוך יצירת בסיס חזק לשנים הבאות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.