נאייקס מקצצת 70 משרות, מתוכן 55 בישראל: מהלך לייעול מבנה החברה למרות זינוק במניה
siteguru
•
5 דק’ קריאה
•
לפני 1 שבועות
חברת הפינטק הישראלית נאייקס (Nayax), הנסחרת כחברה דואלית בניו יורק ובתל אביב בשווי שוק של 6 מיליארד שקל, הודיעה על צמצום משמעותי בכוח האדם שלה: החברה תפטר 70 עובדים, מתוכם 55 בישראל. זהו סבב הפיטורים הגדול הראשון של נאייקס מאז הקמתה בשנת 2005. המהלך מגיע למרות קפיצה מרשימה של 49.63% במניית נאייקס מתחילת השנה בבורסה בת”א (מול עלייה של 28% במדד ת”א 125 שבו היא כלולה), ועלייה משמעותית אף יותר של 67.24% בבורסת הנאסד”ק באותה תקופה. נאייקס, הפועלת ב-11 מוקדים ברחבי העולם ומעסיקה 1,200 עובדים, מחציתם בישראל, מסרה כי “מדובר במהלך שנובע מהצורך לייעל את מבנה החברה בעקבות ההתרחבות שחלה בה בשנים האחרונות, לרבות רכישות שביצעה, אשר יצרו חפיפות בתפקידים מסוימים – וכהמשך לניהול אחראי של ההוצאות, ושמירה על מבנה תפעולי יעיל”.
נאייקס, אותה מוביל המנכ”ל המייסד יאיר נחמד (המחזיק ב-23% ממניות החברה, לצד אחיו אמיר המחזיק ב-19% ודוד בן אבי, מייסד נוסף, המחזיק ב-19%), עוסקת בפיתוח ומכירה של מוצרים ושירותים דיגיטליים, בעיקר לנקודות מכירה של מכונות שירות עצמי אוטומטי. הכנסות החברה ב-2024 הסתכמו ב-1.1 מיליארד שקל, לעומת 850 מיליון שקל ב-2023, והפסדה הנקי השנתי הצטמצם משמעותית ל-20.5 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 58 מיליון שקל ב-2023. ברבעון הראשון של 2025 אף רשמה החברה רווחי שיא בהיקף 26 מיליון שקל.
אסטרטגיית הצמיחה באמצעות רכישות והצורך בייעול
הצמיחה המהירה של נאייקס בשנים האחרונות, כפי שמשתקף בנתוני ההכנסות ובשיפור ברווחיות, נעשתה בין היתר באמצעות אסטרטגיית רכישות אגרסיבית. ביולי 2021 רכשה החברה את Weezmo, בינואר 2022 את און טרק אינובישנס, באפריל 2024 את רוזמן (Roseman) העוסקת במערכת ניהול תחנות דלק, ובמאי 2024 את VMtechnologia הברזילאית הפועלת גם היא בתחום שירות עצמי אוטומטי. רכישות אלו, שאפשרו לנאייקס להרחיב את נתח השוק שלה ואת סל המוצרים והשירותים, יצרו במקביל גם חפיפות בתפקידים ו”נקודות של חוסר יעילות” בתהליכי העבודה, כפי שהסבירו בחברה.
הנהלת החברה מציינת כי צעדי הפיטורים הם “המשך לניהול אחראי של ההוצאות, ושמירה על מבנה תפעולי יעיל”. במייל ששלחו לעובדי החברה, ציינו המייסדים ש”כחלק מהמשך שילוב הצוותים ותהליכי העבודה, זיהינו הזדמנויות משמעותיות לשיפור הפרודוקטיביות ולהפחתת הוצאות תפעוליות. הצעדים הללו חיוניים לבניית ארגון זריז, ממוקד ובעל ביצועים גבוהים – כזה שמוכן היטב לעמוד ביעדי הרווחיות שלנו ולשמר צמיחה ארוכת טווח.” הם הוסיפו כי בחנו את תהליכי העבודה בין מחלקות וזיהו “נקודות של חוסר יעילות” ועל כן הם מיישמים שיטות עבודה טובות יותר לביצוע מהיר יותר. התייעלות זו, גם אם כואבת בטווח הקצר עבור העובדים המפוטרים, נועדה להבטיח את המשך הצמיחה והרווחיות של החברה בטווח הארוך, בסביבה עסקית תחרותית.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.