הציפיות, הלחצים והניסיון לחזות את העתיד הכלכלי
שבוע המסחר הנוכחי בארצות הברית עומד בסימן שורה של נתונים מקרו-כלכליים קריטיים, שעשויים לעצב את סדר היום של המשקיעים, הכלכלנים וקובעי המדיניות לשבועות ואף לחודשים הקרובים. שוק ההון האמריקאי מגלה לאחרונה עוצמתיות ותנודתיות במקביל, אך עיניי כולם נשואות אל הדו”חות החודשיים – ובראשם מדד המחירים לצרכן (CPI), נתוני התעשייה והמסחר, ציפיות האינפלציה, וכל אינדיקטור שיכול לאותת על כיוון הריבית והכלכלה האמיתית. כל אחד מהפרסומים האלה עשוי להשפיע על הסנטימנט, על התחזיות לריבית, ואף על בחירת האסטרטגיות של הבנקים המרכזיים, החברות והמשקיעים.

לוח הזמנים של השבוע הקרוב
האירועים המרכזיים השבוע כוללים את מדד המחירים לצרכן (CPI) שיתפרסם ביום שלישי, לצד מדד הייצור של ניו יורק. ברביעי יגיעו נתוני מדד המחירים ליצרן (PPI), נתוני ייצור תעשייתי, וביום חמישי יתפרסמו מכירות קמעונאיות, תביעות אבטלה חדשות ומדד הייצור של פילדלפיה. את השבוע יחתמו, ביום שישי, נתונים בענף הבנייה – היתרי בנייה והתחלות בנייה – וכן מדד אמון הצרכנים וציפיות לאינפלציה.
מדובר בשבוע עמוס בנתונים שמטרתם לתת תמונת מצב רחבה ומשולבת על הכלכלה האמריקאית – מהאינפלציה, דרך בריאות שוק העבודה, ועד ליציבות הצרכנית והמגמות בענפי הייצור והנדל”ן.

מדד המחירים לצרכן (CPI) – נתון מפתח לניתוח סיכוני אינפלציה
מדד המחירים לצרכן צפוי לעמוד במוקד. לאור העליות האחרונות בשוקי המניות והמדדים, המשקיעים ממתינים לנתון שיאשר או יפריך את מגמת ההתייצבות האינפלציונית. כל סטייה של המדד, ולו באחוזון, מהתחזיות – עשויה להזיז את שוק האג”ח והריביות. אינדיקציה להתמתנות או להאצה בשיעור השנתי, בעיקר במדדים הבסיסיים (ללא אנרגיה ומזון), תשליך מיידית על הציפיות למדיניות הפדרל ריזרב. אם תירשם ירידה בקצב האינפלציה, הלחץ להורדת ריבית יגבר – ואם תתקבל הפתעה כלפי מעלה, תיתכן דחייה נוספת בהחלטות הריבית.

מדד הייצור של ניו יורק ומדד פילדלפיה – רמזים לבריאות התעשייה
המדדים האזוריים של ניו יורק ופילדלפיה משמשים כברומטרים לפעילות הייצור ולרוח הגבית של הכלכלה הריאלית. חולשה במדדים הללו עלולה לאותת על האטה בגידול התעשייתי, פיטורים אפשריים או ירידה בסנטימנט היצרני. מנגד, התאוששות עשויה להפתיע את המשקיעים ולשפר את הערכות הצמיחה לרבעון הנוכחי. הדגש יינתן לתתי-מדדים של הזמנות חדשות, תחזיות עסקיות ומלאים – אותם יקראו האנליסטים בקפדנות כדי לאתר מגמות מוקדמות.

מדד המחירים ליצרן (PPI) – מבחן לציפיות לרווחיות החברות
מדד המחירים ליצרן נחשב לאינדיקטור מקדים למחירי הצרכן וללחצי עלויות בענף העסקי. עלייה חדה במדד עשויה להתרגם לעליות מחירים אצל הצרכן בהמשך, ולהציב סימן שאלה לגבי רווחיות החברות ויכולתן לשמור על מרווחי רווח נוכח עלויות ייצור גבוהות. שוקי המניות יעקבו אחרי נתון זה מקרוב, בייחוד לאור רמות השיא בשווי החברות, וציפיות להמשך מגמת צמיחה ברווחיות.

ייצור תעשייתי – אינדיקציה לעוצמת ההתאוששות הכלכלית
הנתונים התעשייתיים של יום רביעי יתנו תמונת מצב רחבה לגבי מגמות הצמיחה הממשיות, מעבר לסקטור ההיי-טק והשירותים. גידול בייצור התעשייתי יתמוך בסנטימנט חיובי ובתחזיות להתרחבות כלכלית, בעוד נתונים מאכזבים עלולים לאותת על האטה בהשקעות, קיפאון בייצוא, או ירידה בביקושים הפנימיים.

מכירות קמעונאיות – הדופק של הצרכן האמריקאי
ביום חמישי יתפרסמו נתוני המכירות הקמעונאיות, שנחשבים לנתון חשוב במיוחד בהערכת הביקוש הפנימי. עלייה בהיקף המכירות תעיד על חוסן צרכני ותמריץ להמשך צמיחה, בעוד חולשה או ירידה יתורגמו מיד לחששות לגבי המשך הצמיחה הכלכלית.
במיוחד יבדקו האנליסטים מגמות לפי סקטורים – כגון רכב, ביגוד, טכנולוגיה ומזון – כדי להעריך את השפעת האינפלציה על הרגלי הצריכה.

שוק העבודה – תביעות אבטלה חדשות כאינדיקטור לסיכוני האטה
נתוני תביעות האבטלה החדשות, שיתפרסמו אף הם ביום חמישי, מהווים את האינדיקטור השבועי המהיר ביותר לבריאות שוק העבודה. עלייה חדה במספר התביעות תעלה חששות מפני גלי פיטורים או האטה בפעילות החברות. לעומת זאת, יציבות או ירידה תיתפס כחיזוק לסנטימנט החיובי סביב הכלכלה האמריקאית ותתמוך בתחזית להמשך גידול בתעסוקה.

ענף הבנייה – היתרי והתחלות בנייה כמנועי צמיחה
ביום שישי יפורסמו היתרי בנייה והתחלות בנייה, שני נתונים חשובים להבנת עוצמת שוק הנדל”ן האמריקאי. עלייה חדה בהיתרים ובהתחלות מעידה על אופטימיות בענף, על גידול בביקוש לדיור חדש, ועל צפי להמשך השקעות בתשתיות. מנגד, ירידה חדה תעיד על קיפאון אפשרי, על האטה בצריכה הגדולה, ועל פוטנציאל להאטה כוללת בפעילות הכלכלית.

אמון הצרכנים וציפיות לאינפלציה – התחזית לפעילות עתידית
סוף השבוע ייחתם עם פרסום מדד אמון הצרכנים וציפיות הציבור לאינפלציה – שני נתונים פסיכולוגיים קריטיים לעיצוב ההתנהגות הכלכלית בעתיד הקרוב. ירידה באמון או עלייה בציפיות האינפלציה תסמן עלייה בפסימיות ובחשש מהמשך ההתייקרות, דבר שיכול להשפיע מיידית על הצריכה, החיסכון והשקעות הציבור. עלייה במדד האמון, מנגד, תתפרש כהוכחה להתייצבות ואפילו להתאוששות מסוימת בכלכלה האמריקאית.

ניתוח אסטרטגי – מה מצפה לשווקים ולפד?
השבוע הקרוב צפוי להיות אחד המשמעותיים לשווקים הגלובליים ולפדרל ריזרב. כל סטייה בנתוני האינפלציה, הצריכה או התעשייה תשפיע מיידית על תמחור האג”ח, המניות והציפיות להחלטות הריבית. למשקיעים המוסדיים, לכלכלנים ולמנהלי החברות, מדובר בשבוע של בחינה מחדש של האסטרטגיה: האם להמשיך ולבנות על התאוששות כלכלית מתמשכת, או להתכונן להאטה אפשרית, ואולי אף לשינוי מגמה בריבית.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    • siteguru
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    המתיחות הכלכלית מתחדשת: האם מכסים חדשים של טראמפ יכריעו את הסחר העולמי?

    נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, ממשיך לזעזע את שווקי הסחר הבינלאומיים. בצעד משמעותי, הכריז טראמפ ביום שבת, 12 ביולי 2025,

    • לפני 6 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    נשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, ממשיך לזעזע את שווקי הסחר הבינלאומיים. בצעד משמעותי, הכריז טראמפ ביום שבת, 12 ביולי 2025,

    • siteguru
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    שוק ההון הקנדי מציג יציבות מפתיעה לנוכח רוחות הסחר העולמיות

    מבט ראשון על ביצועי שוק המניות בקנדה שוק ההון הקנדי הפגין מאז תחילת שנת 2025 עמידות יוצאת דופן, עם עלייה

    • לפני 7 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    מבט ראשון על ביצועי שוק המניות בקנדה שוק ההון הקנדי הפגין מאז תחילת שנת 2025 עמידות יוצאת דופן, עם עלייה

    • siteguru
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    האם ג’יי.פי.מורגן צ’ייס בדרך לעקוף את הציפיות? הצצה אל דוח הרווחים הקרוב

    שוק ההון עוקב בדריכות אחר דוחות הרווחים של התאגידים הגדולים, ובמיוחד אלו של המוסדות הפיננסיים המובילים, אשר משמשים לעיתים קרובות

    • לפני 7 שעה
    • 4 דק’ קריאה

    שוק ההון עוקב בדריכות אחר דוחות הרווחים של התאגידים הגדולים, ובמיוחד אלו של המוסדות הפיננסיים המובילים, אשר משמשים לעיתים קרובות

    • siteguru
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    הבינה המלאכותית כבר מפחיתה את מספר המשרות הפתוחות בבריטניה

    השפעת הבינה המלאכותית על המשרות בבריטניה: מגמות נוכחיות ותחזיות לעתיד העלייה בבינה המלאכותית (AI) הופכת לגורם משמעותי המשפיע על היצע

    • לפני 7 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    השפעת הבינה המלאכותית על המשרות בבריטניה: מגמות נוכחיות ותחזיות לעתיד העלייה בבינה המלאכותית (AI) הופכת לגורם משמעותי המשפיע על היצע