תחזית מדד המחירים לצרכן בארה”ב – יוני: לחצים מעורבים על האינפלציה והפד על פרשת דרכים
siteguru
•
5 דק’ קריאה
•
לפני 17 שעה
לקראת פרסום מדד המחירים לצרכן (CPI) ליוני בארה”ב, התחזיות של בנקי ההשקעות המובילים – גולדמן זאקס ו-J.P. Morgan – מציגות תמונה מורכבת של האינפלציה בארה”ב. בעוד גולדמן מעריך נתון מתון יחסית שעשוי לתמוך בהפחתת ריבית כבר בספטמבר, ב-J.P. Morgan מזהירים מפני לחץ מתמשך מצד מחירי הדיור והנסיעות – מה שעשוי להשאיר את הפדרל ריזרב על הגדר.
בגולדמן זאקס צופים כי מדד הליבה (Core CPI) יעלה ב־0.23% בחודש יוני, נמוך מהקונצנזוס שעומד על 0.3%. בתחום השירותים – הקטגוריה שנמצאת במוקד תשומת הלב של הפד – התחזית מצביעה על עלייה של 0.26% בלבד.
לצד זאת, בבנק מציינים כי החלת מכסים חדשים, בעיקר על מוצרי חשמל לבית, פריטי פנאי וציוד תקשורת, צפויה להוסיף כ־8 נקודות בסיס למדד – השפעה צנועה אך לא זניחה.
בהסתכלות קדימה, גולדמן מעריכים כי האינפלציה צפויה לעלות מעט במחצית השנייה של 2025, ומדד הליבה עשוי להגיע לרמה של 3.1% בדצמבר. עם זאת, אם נתוני יוני יאשרו את מגמת ההיחלשות באינפלציה, הם עשויים לפתוח את הדלת להורדת ריבית של 25 נקודות בסיס כבר בהחלטת ספטמבר של הפד.
עמדה זו משתלבת עם האיתותים האחרונים מצד בכירי הבנק המרכזי, שהבהירו כי כל שינוי במדיניות הריבית יהיה תלוי בנתונים. אם האינפלציה תמשיך להתמתן, ובמיוחד אם שוק העבודה יתחיל להראות סימני עייפות, ייתכן שהפד יבחר לנקוט בצעד ראשון של הקלה מוניטרית כבר ברבעון השלישי.
לעומת גולדמן, ב־J.P. Morgan מציגים גישה זהירה הרבה יותר. תחזית הבנק צופה עלייה של 0.28% במדד הכללי ושל 0.29% במדד הליבה – העלייה החודשית הגבוהה ביותר מאז פברואר.
גם בהשוואה שנתית, התחזית מצביעה על האצה מסוימת: מדד המחירים הכללי צפוי להגיע ל־2.7% (שיא של 4 חודשים), בעוד מדד הליבה יעמוד על 3.0%, הגבוה ביותר מאז פברואר.
בין הגורמים המרכזיים ללחצים האינפלציוניים – הבנק מציין את המכסים, המשך העלייה במחירי השכירות (Owners’ Equivalent Rent ועלויות שכר דירה – שתיהן סביב +0.3%), וכן תחום התיירות: לינה צפויה לעלות ב־0.3%, ומחירי כרטיסי הטיסה ב־0.8%.
ב־J.P. Morgan סבורים כי הביקוש הגבוה לנסיעות ומגבלות ההיצע בדיור תורמים לאינפלציה עיקשת, בעיקר בשירותים – התחום שבו הפד מתמקד. הבנק אינו צופה הפחתת ריבית בטווח הקצר, אלא מעריך כי הפד יותיר את הריבית ללא שינוי, תוך מעקב שוטף אחר מחירי הסחורות, המכסים, והאינדיקטורים העתידיים.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.