ישראל: האם ישראל בדרך לאינפלציה?
שבוע שקט ומקוצר נרשם בבורסה בת”א בשבוע שעבר, כאשר המסחר בשוק ניירות הערך המקומי הסתיים ביום ג’ וזאת בעקבות אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות. המדדים המובילים מסכמים שבוע יציב וקצר ללא תנודתיות רבה, שהושפע בעיקר ממגמת המסחר בוול סטריט, באירופה ובשווקים האסיאתיים.
הבורסה המקומית שלנו ממשיכה להיות יציבה ולהציג מגמה חיובית, כאשר גם המדינה כולה אפופה בתחושת אופוריה וניצחון על נגיף הקורונה, וכן חזרת המשק והכלכלה הישראלית לפעילות מלאה. אולם, עלינו כמשקיעים להסתכל מעבר ולהבין אילו גורמים עלולים להשפיע על השוק הישראלי, ולכן חשוב לזכור כי למרות האווירה החיובית, מדינת ישראל עדיין נמצאת בגירעון תקציבי אדיר שבמוקדם או במאוחר ייתן את אותותיו בארץ ועלול להיות בעל השפעה רבה על השוק המקומי. בנוסף לכך, בשבוע שעבר מתפרסם מדד המחירים לצרכן שרושם עלייה של 0.6% בחודש מרץ, נתון גבוה ממה שצפו האנליסטים. מצב זה קורה עקב החזרה של הישראלים לשגרת הקניות שמובילה לעלייה בביקוש ולעלייה של המחירים, אך אם מגמה זאת תישאר קבועה ויתחזקו סממני אינפלציה, ככל הנראה ההשפעה שלה על הבורסה המקומית לא תאחר להגיע, כפי שראינו את החשש מאינפלציה משפיע על השוק בארה”ב.
לסיכום, נראה כי צפויה לנו פתיחה חיובית לשבוע המסחר הקרוב בת”א וזאת על רקע הנעילה החיובית שנרשמה בוול סטריט ובבורסות באירופה. למרות זאת על מנת לשמור על תיק ההשקעות שלנו, בין אם אנחנו מנהלים אותו לבד או בעזרת מנהל השקעות, עלינו להבין גם מהן ההשפעות על השוק בטווח הרחוק ולא רק בטווח הקצר והיומי על מנת וזאת על מנת שנוכל לקבל החלטות השקעה חכמות וטובות יותר.
ארה”ב: שבוע נוסף של שבירת שיאים בוול סטריט?
השיאים בוול סטריט המשיכו להישבר גם בשבוע שעבר ושלושת המדדים המובילים רשמו שבוע נוסף של עליות שערים שצובעות את ארה”ב ושווקי העולם כולו בצבע ירוק. המגמה החיובית בוול סטריט, שפתחה בסערה את הרבעון השני של 2021, המשיכה גם בשבוע שעבר וסיפקה למשקיעים רבים בארץ ובעולם שבוע מסחר חלומי.
אז בואו נבין את הגורמים המרכזיים שמניעים את השוק בארה”ב:
- אג”ח- עצירה זמנית בעליית תשואות האג”ח בארה”ב, והתקופה החיובית בשוק המניות, החזירה משקיעים רבים חזרה אל שוק המניות, דבר שהעניק מומנטום נוסף לשוק בארה”ב וכן הוביל לירידת ההשפעה של תשואות האג”ח על שוק המניות.
- אינפלציה- החשש של משקיעים רבים מאינפלציה בארה”ב, קיבל חיזוק בשבוע שעבר כאשר מדד המחירים לצרכן רושם עלייה גבוהה מצפי האנליסטים וגורם לערעור, שעוד ילווה אותנו בתקופה הקרובה, בקרב המשקיעים בארה”ב ועלול להוות השפעה שלילית על שוק המניות האמריקאי והעולמי.
- עונת הדו”חות- הדו”חות הרבעוניים של החברות הגדולות בוול סטריט החלו להתפרסם בשבוע שעבר וימשיכו גם בשבועות הקרובים להוות גורם השפעה מרכזי מאוד על מגמת המסחר בארה”ב. עד כה דו”חות החברות היו מוצלחים מאוד, בעיקר בסקטור הבנקאות והטכנולוגיה, וכן צפויים להתפרסם דו”חות חיוביים נוספים בשבוע הקרוב.
- נתונים כלכליים- השוק האמריקאי מושפע מאוד מפרסומים של נתונים כלכלים שמעניקים אינדיקציה למשקיעים בנוגע להתאוששותה של הכלכלה האמריקאית. בשבוע שעבר קיבל השוק דחיפה חיובית מאוד כאשר מספר דו”חות מתפרסמים במדינה ומצביעים על התאוששות כלכלית מהירה מאוד כמו: עלייה במכירות הקמעונאיות וירידה במספר התביעות החדשות לאבטלה.
- תיקון שוק- לאחר העלייה החדה שנרשמה בשוק המניות בארה”ב והשיאים החדשים בוול סטריט, אנו עלולים לצפות בתקופה הקרובה בתיקון של השוק, כאשר משקיעים רבים ירצו לממש את הרווחים הגבוהים אותם צברו, מהלך שעלול לגרום לירידות שערים.
לסיכום, צפויה לנו פתיחה חיובית לשבוע המסחר בארה”ב (ע”פ נעילת השערים בסופ”ש וחוזי המסחר העתידיים). ארה”ב נראית במצב טוב, הן מבחינת התאוששות כלכלית והן מבחינת המלחמה בקורונה, השוק האמריקאי נמצא בתקופה נפלאה, אך עלינו להיות זהירים ולהבין את הגורמים המשפיעים עליו, על מנת שנוכל לפזר את ההשקעות שלנו בצורה נכונה ולשמור על תיק ההשקעות שלנו גם במצב של ירידות שערים בשוק.
אירופה: האם אירופה בדרך להתאוששות כלכלית?
גם הבורסות המובילות באירופה רשמו שבוע של עליות שערים וממשיכות את המומנטום החיובי מאז תחילת הרבעון השני של 2021.
נראה כי יבשת אירופה מתחיל להראות סימנים של התייצבות, וחברות רבות כבר התאוששו מההפסדים אותם חוו עקב הקורונה בשנה שעברה. בנוסף לכך, הנתונים שהציגו ארה”ב וסין בשבוע שעבר שמצביעות על התאוששות כלכלית מהירה מאוד במדינות (שנפגעו גם הן מהקורונה), העניקו אופטימיות רבה ותקווה גדולה בקרב השוק האירופי. בנוסף לכך, נשיאת הבנק האירופי המרכזי סיפקה גם היא הערכה אופטימית מאוד לפיה היא צופה צמיחה מהירה וחזקה של המסחר והכלכלה באירופה בחצי השני של שנת 2021. גם באירופה יישאו עיניים בתקופה הקרובה אל הדו”חות הרבעוניים של החברות המובילות ביבשת על מנת לקבל תמונת מצב טובה יותר (ובתקווה גם חיובית יותר) לגבי המצב בשוק ובסקטורים השונים.
לסיכום נראה כי קיים גל של אופטימיות ותקווה בשוק האירופי שמושפע דווקא מידיעות ונתונים שמגיעים מחוץ ליבשת, מצב זה עלול לייצר תנודתיות בשוק האירופי כמו גם מבצע החיסונים שממשיך לקרטע והחששות החדשים מפני אמינות החיסונים של ג’ונסון & ג’ונסון והחיסונים של אסטרהזניקה. לכן השוק האירופי כיום עדיין משדר חוסר יציבות ואם אתם רוצים לשלב גם השקעות באירופה בתיק ההשקעות שלכם ניתן תמיד לבחון גם את עולם ההשקעות האלטרנטיביות ביבשת אירופה, שאינן מושפעות מתנודות השוק, בתחומים כמו: אנרגיה ירוקה, נדל”ן, טכנולוגיה ועוד.
אסיה: הצמיחה הכלכלית המטורפת של הסינים
הבורסות המרכזיות ביבשת אסיה הציגו בשבוע שעבר מגמות מסחר שונות אחת מהשנייה, בעוד בסין רושמים עליות שערים, בשוק ההודי רושמים שבוע קצת פחות מוצלח עם ירידה של כ-1.5% בשני המדדים המובילים במדינה.
בואו נבין מה קורה בשני השווקים המרכזיים, הבולטים והמשפיעים במזרח הרחוק:
- הודו- הודו, שמתמודדת בתקופה האחרונה עם גל קורונה נוסף במדינה, רושמת בשבוע שעבר מספר שיא של נדבקים בנגיף. העלייה החדה במספר הנדבקים נותנת את אותותיה על השוק ההודי, כאשר החשש הרב של המשקיעים מחוסר היציבות והמצב אליה נקלעה המדינה מוביל לירידות שערים חדות בשבוע שעבר. בנוסף לכך, העלייה בתחלואה מובילה את ממשלת הודו להטיל סגר על מהרשטרה, המדינה השנייה בגודלה בהודו שבירתה היא מומבאי, מרכזה הפיננסי והכלכלי של הודו. לכן מסתמן כי עד אשר ישתלטו ההודים על קצב התחלואה במדינה, ימשיך השוק המקומי להתאפיין בחוסר יציבות.
- סין- הסינים רושמים שבוע מוצלח יותר מאשר ההודים, כאשר הגורם המרכזי לעליות השערים במדינה הוא הנתון המתפרסם בשבוע שעבר לפיה הכלכלה הסינית גדלה ב- 3% ברבעון הראשון של שנת 2021, לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. זוהי אמנם צמיחה נמוכה יותר ממה שצפו האנליסטים (19%), אך זהו ללא ספק נתון מרשים ששוב מראה כמה חזקה הכלכלה הסינית, שרושמת את הצמיחה הכלכלית הרבעונית הגבוהה ביותר שלה מאז החלה לפרסם נתונים אלו בשנת 1992.
שערי נעילת המדדים נכון ליום ו’ 16.04.2021:
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 חודשים
בוקר כלכלי 21.12.23: וול-סטריט ננעלה בירידות לאחר רצף עליות, במזרח נרשמת מגמה מעורבת, הנפט נחלש, הביטקוין התחזק ביממה האחרונה והבורסה בת”א תנסה לסגור שבוע מסחר חיובי
ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.45%. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית:
- לפני 11 חודשים
- •
- 6 דק’ קריאה
ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש אחר הצהריים והחוזים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.45%. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה שלילית:
- רוני מור
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 חודשים
?תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים
"פרסומת" כתבה : רנוי מור שושן תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן.
- לפני 11 חודשים
- •
- 9 דק’ קריאה
"פרסומת" כתבה : רנוי מור שושן תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן.
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 חודשים
תיק השקעות מנוהל – למה חשוב להשוות ביצועים ואיך משווים בין תיקים מנוהלים 2024
"פרסומת" תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן. איכות הניהול עשויה להשפיע על
- לפני 11 חודשים
- •
- 9 דק’ קריאה
"פרסומת" תיק השקעות מנוהל הוא אחת הדרכים השכיחות להשקיע את ההון הפנוי ולהגדילו לאורך זמן. איכות הניהול עשויה להשפיע על
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 חודשים
בוקר כלכלי 20.12.23: וול-סטריט בשיא מתחילת השנה, עליות באסיה ובאירופה, הנפט מטפס, המתכות היקרות עולות, הביטקוין נחלש והבורסה בת”א תיפתח הבוקר ותנסה להמשיך ליום שלישי של עליות שערים
ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח בהמשך היום והחוזים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות שערים. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה
- לפני 11 חודשים
- •
- 7 דק’ קריאה
ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח בהמשך היום והחוזים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לעליות שערים. אתמול, וול-סטריט ננעלה במגמה